Agility

Sektoransvarig:  Lotta Zanderholm - agility[a]nackabk.nu

Hundsporten Agility (vighet/smidighet/snabbhet) kommer från England och skapades av britten John Varley. Agility blev en officiell hundsport i Sverige 1987.

Agilityträningen börjar med inlärning av de olika hinder som finns. När hunden kan dessa börjar man träna ”handling”. Handling är kommunikationen mellan förare och hund, dvs. föraren visar hunden i vilken ordning den ska ta hindren.
För att börja träna agility på Nacka BK ska hunden vara minst 12 månader och ha en god allmänlydnad. Hunden arbetar utan koppel och måste därför komma på inkallning.

Kontakten mellan med förare och hund ska vara god. Hunden måste också kunna vistas lös tillsammans med andra hundar utan att "mucka gräl" eller tappa kontakten med föraren.

För aktuella kurser se under sidan kursutbud.
Mer om agility och regler kan du läsa på Svenska Agilityklubben.

Agilitysektorn

Vi är 6 agility aktiva som ingår i agilitysektorn för närvarande.

• Lotta Zanderholm – sektoransvarig
  • Carina Tolstad
  • Kickan Karlsson
  • Malin Bengts
  • Marie Hellberg
  • Pia Wiklund

Känner du att du vill vara mer aktiv och medverka i sektorn, som funktionär på tävling eller har frågor om
agilityverksamheten på Nacka BK, hör gärna av dig!

Aktiviteter

Inom agilitysektorn anordnar vi öppen träning, träningstävlingar och KlubbMästerskap (KM).

Agilityplanen är bokad en kväll i veckan för öppen agilityträning för samtliga medlemmar som har kunskaper minst motsvarande nybörjarkurs. Det är en träningsgrupp, dvs var och en ansvarar för sin egen träning och ingen instruktör är ansvarig. Självklart hjälper vi varandra och samarbetar så att var och en får träna efter sitt behov och önskemål.
Vi samlas kl 19.00 och kommer överens om hur vi ska lägga upp kvällen. Alla hjälps åt att ta fram hinder. Ibland vill alla vara med och träna samma kombination och ibland byggs det flera små kombinationer. Och någon kanske bara vill träna ett enda hinder. Efteråt hjälps vi åt att plocka undan så att vi är klara kl 21.00.

Under våren 2017 är planen bokad varje onsdag fr o m 5 april t o m 21 juni kl 19-21.
Hösten 2017 är planen bokad varje onsdag fr o m 16 augusti t o m 25 oktober kl 19-21.

Hos oss kan du gå:

• Grundkurs
  • Fortsättningskurs
  • Förberedande tävlingskurs
  • Tävlingskurs
Vi arrangerar också specialkurser ibland, t ex Tunnelkurs, Slalomkurs eller Handlingskurs.

Närmare beskrivning av kurserna samt information om vilka kurser som är aktuella hittar du HÄR

Planen

Vill du åka till klubben och träna själv? Titta på klubbens bokningsschema så ser du om det redan är upptaget.
Balanshinder och hinderstöd står framme, resten hittar du i gula boden. Glöm inte att plocka undan efter dig när du har tränat.

Under vinterhalvåret ska även hinderstöd och slalom ställas vid sidan av planen så att hindren inte fryser fast och/eller gör det
omöjligt att snöröja.

Tävlingar

På tävling behövs Alla medlemmar! Det är en förutsättning för att Nacka BK ska kunna arrangera tävlingar.
För dig som är medlem finns det alltid funktionärsuppgifter, oavsett hur länge du har tränat.

Alla Sveriges officiella-, och en del inofficiella, tävlingar och resultatredovisningar hittar du på SAgiK Tävling. SAgiK står för "Svenska Agilityklubben" som är huvudman för agilityn i Sverige. SAgiK lyder direkt under SKK (Svenska Kennelklubben).

Facebook & Maillista

Vi finns på Facebook! Gå med Du också. Gruppen heter Nacka BK – Agility.

För att kunna nå varandra per mail har vi också en lista för det. Kontakta Carina Tolstad på c.b.tolstad[a]telia.com om du vill vara med.

Blåbärstävling samt öppen Hoppklass den 13 september.

Officiell klass2-tävling den 14 oktober. Anmälan via SAgiK-tävling.