Rallylydnad

Sektoransvarig: Cattis Sandin - rallylydnad@nackabk.nu

Rallylydnadssektorn

Vi är idag 6 st som ingår i Rallylydnadssektorn.

• Cattis Sandin
  • Miriam Helleday
  • Åsa Lundbergh
  • Tina MacLean
  • Lycia Boklund
  • Cia Liljeroth

Vår ambition är att alla ska kunna träna Rallylydnad. Vi ordnar Rallyjour, träningstävlingar, Klubbmästerskap (KM) samt officiella Mästarklasstävling.
Nytt från 2016 Vår "Klubbkamp - Nacka-Värmdö" i sammarbete med Värmdö BK.
Vill du vara mer aktiv och medverka i sektorn, som funktionär eller tävlingar är du varmt välkommen att kontakta någon av oss. Ju fler vi är destor roligare och lättare blir det.

Träna Rallylydnad

Alla hundar och raser av olika ålder kan träna rallylydnad. För att börja träna rallylydnad ska hunden ha litet grundkunskaper som att kunna ligga, sitta och stå på kommando. Hunden ska följa föraren men behöver inte gå perfekt ”fot”.

För att tydligt kunna visa hunden runt banan behöver föraren lära sig de olika skyltarna. Träningen ger dig och din hund en bra kontakt och du får en följsam och samarbetsvillig hund. Rallylydnad passar därför bra ihop med andra grenar inom hundsport.

För beskrivning av de olika momenten och skyltarna läs här.

Öppen Rallyträning

torsdagar kl 18:30-20:00 har vi öppen rallyträning för alla medlemmar som gått minst nybörjarkurs eller har motsvarande kunskaper.
Det finns moment från samtliga klasser att träna på.
Att tänka på vid rallyjouren: I rally ska vi belöna mycket och samarbeta i en positiv anda! Tänk på att stoppa ätbara belöningar i hundens mun om du belönar under banans gång. Annars hamnar lätt belöningar på marken och blir en störning för efterföljande ekipage.

Hösten 2017 rallyjour

Datum Vad Ansvarig
17/8 Öppenträning Cattis Sandin
24/8 Öppenträning Cia Liljeroth
31/8 Öppenträning
7/9 Öppenträning Tina MacLean
14/9 Öppenträning
21/9 Öppenträning
28/9 Öppenträning Tina MacLean
5/10 Öppenträning Cia Liljeroth
12/10 Öppenträning Cattis Sandin
18/10 Öppenträning Åsa Lundbergh

Tävlingar

Officiella tävlingar och mästerskap arrangeras av SBK och specialklubbar inom SKK. Föraren ska vara medlem i någon av dessa klubbar för att få delta i tävlingar.
Rallylydnaden har fyra klasser: Nybörjarklass, Fortsättningsklass, Avancerad klass och Mästarklass. I varje klass kan man efter tre godkända resultat få ett diplom som ansöks om hos SKK. Varje diplom innebär att hunden får en titel: RLD N i nybörjarklass, RLD F i fortsättningsklassen, RLD A i fortsättningsklassen och RLD M i Mästarklassen. Läsa mer här.

Tävlar du rallylydnad för Nacka?
Stipendiet är på 999 kr att användas till hundaktivitet. Alla resultat, 0-100 poäng, ger poäng till Stipendieligan. Vi hämtar alla Nackaekipage från SBK Tävlings sida.
Läs mer på Stipendieligan-sidan

Aktuella tävlingar 2017
klass
13/5 Mästarklass (Officielltävling)
10/6 KM Klubbmästerskap(Inofficiell)

Du hittar aktuell information vår sida här. Nacka BK -  Rallylydnad

Resultat från KM 2017

Domare: Sofia Angleby
Klubbmästare
Sandra med Jade

2:a Katarina med Pixie
2:a Cattis med Ludde

Resultat Lagkampen 2017

1:a Laget som försvann
(Sandra-Jade, Cattis-Ludde, Susanne-Elton)
2:a Team BRD
(Miriam-Bella, Tina-Raffe, Åsa-Deia)
3:a Pinscherligan
(Lotta-Ciwi o Skrållan, Katarina-Pixie)

Sandra Bauer och Jade kom på sjunde plats på SM! Grattis!

Resultat från KM 2015

1:a Karl-Johan Palmstam och Ruffa