Ny_logga

Hund för alla

Det finns massvis med undersökningar, avhandlingar och erfarenheter som visar att människor, som inte kan leva sina liv obehindrat, mår psykiskt gott av att umgås med djur. Djur, i det här fallet hundar, har visat sig kunna fungera som naturliga terapeuter. De lyssnar utan att ställa krav, de visar empati och kan avläsa människors signaler.

Hund För Alla är ett projekt i samarbete med Studiefrämjandet, som innebär att vi på Nacka Brukshundklubb erbjuder funktionshindrade att komma till oss på kurs och lära sig umgås med hundar. De får också en chans att komma ut i naturen och på ett enkelt och tryggt sätt få ett mervärde i livet.

Eleverna är rekryterade genom Nacka Sociala Stödresurser. Varje elev får en ”egen” hund under kursen och hundägarna kommer att vara med och hjälpa eleverna under hela kursen. Dessutom kommer kursens instruktör även att cirkulera mellan ekipagen. Kursen innehåller både teori och praktik, såväl inomhus som utomhus.

Bakgrund

Projektet är ett samarbete med Studiefrämjandet i Sydöstra Stor-Stockholm och startade den 19 april 2006. Ur tidningen Allt om hjälpmedel nr 2 - 2008 >>