Ny_logga

Om Nacka BK

Nacka brukshundklubb grundades 1978 och blev officiell lokalavdelning till SBK i februari 1979. Det var ca 50-70 medlemar från start och idag är vi ca 560 - det gör oss till Stockholms näst största brukshundklubb. Platsen klubbstugan ligger på idag arrenderas av Nacka kommun. Första baracken som utgjorde klubbstuga brändes ned, likaså den andra. Då gav styrelsen nästan upp! Lyckligtvis tog någon initiativet att kolla upp försäkringen och det visade sig att det fanns kapital till en ny stuga. Då togs nya krafttag till att återuppbygga klubbstugan och det är den som finns idag.

Nacka BKs mål

NBK:s målsättning är att tillhandahålla en god grundutbildning av hundar och hundägare i Nacka med närområden. Målet är att bereda plats för utbildning av samtliga hundar och hundägare som vänder sig till NBK. I NBK:s målsättning ingår även att ge hundägarna en sidan-om-utbildning i ämnen som berör hundens skötsel och vård. Föredrag i t.ex. hundpsykologi, etologi, träningsfysiologi, veterinärkunskap m.m. En hög kvalitet ska prägla klubbens utbildningsutbud. Detta gäller såväl instruktörer, funktionärer och föredragshållare. En öppenhet ska också gälla inför hundar av alla raser samt blandraser.

Klubbens stadgar >>

SKKs policy om digitala medier >>

Sponsorer

Klubbregler

 1. Plocka alltid upp hundbajs, även på rastslingan. Släng påsarna i en tunna.
 2. Kör sakta! Gäller både på vägen till och på parkeringen.
 3. Hundar får bara vara lösa på planerna under träning.
 4. Inga lösa hundar på parkeringen.
 5. Rastning på planerna eller runt stugan är inte tillåten.
 6. Hundar får bara bindas upp på berget i där för avsedda krokar. OBS! Hunden ska vara tyst. Det är inte tillåtet att binda upp hundar i flaggstängerna.
 7. Jaktlagen gäller på rastslingan, d v s det är inte tillåtet att ha hund lös som driver eller förföljer vilt. (Se jaktlagen 6§).
 8. Hundar är välkomna in i stugan. Då gäller:
  - Hunden hålls under konstant uppsikt och kontroll.
  - Hunden får inte lämnas ensam vid bord eller gå lös.
  - Torka själv upp om hunden har smutsat ner.
  - Hunden ska vara tyst.
 9. Rökning i stugan är förbjuden. Tillåten på verandans västra sida.