Ny_logga

Våra instruktörer

Anna Björsson

Allmänlydnadsinstruktör, Agilityinstruktör
anna_bjorsson@hotmail.com


Jag håller främst kurser i agility, eftersom det är det jag tycker är roligast! Har en pigg och energisk sheltie på fem år som heter Habib. Tillsammans tränar och tävlar vi agility.

Caroline Blad

Allmänlydnadsinstruktör
carolinelarsson79@gmail.com


Hundar har genom hela livet varit mitt största intresse och energikälla. Tidigare har jag haft Dalmatiner och Shetland sheepdog men nu sedan några år tillbaka är det en Lagotto-kille vid namn Timo som är min kompanjon på planen och hemma. Vi tävlar lydnad och agility och när tiden räcker till spårar vi också. Det ska vara roligt att vara både hund och ägare och jag brinner för att lära ut ett positivt och tydligt sätt att få till detta.

Åsa Edesten

Allmänlydnadsinstruktör
asa.edesten@gmail.com


Jag brinner för att träna hund - egen och andras. Kommunikationen mellan hund och människa är fantastisk och ju mer man lär sig, desto mer inser man att det finns att lära sig! Själv tränar/tävlar jag för tillfället lydnad, sök och agility med min drygt 2-åriga aussie Ludde, men har en lång önskelista på fler roliga sporter jag gärna sysslat med om bara tiden räckt till, rapport och vall t.ex. Med min gamla vovve, eurasiern Bilbo körde jag även rallylydnad, treiball och freestyle m.m. även om hans främsta sport alltid var och förblev vardagslydnad

Anki Gaulitz

Linda Granqvist

Allmänlydnadsinstruktör
anngau@hotmail.se

Jag tävlar agility med min hund Zelda som är en blandras, border collie/labrador, min andra hund Zindy, även hon samma blandras, är utbildad terapihund.
Förutom agilitytävlingar och träningar så gillar vi att aktivera oss med nosework, rallylydnad, spår och sök. Sådant som inspirerar mig är att hitta lösningar på områden man kan ha kört fast i och att sedan se hur hundarna blir engagerade och glada över att vi aktiverar och arbetar med dem.

Allmänslydnadsinstruktör, Tävlingsagilityinstruktör
lindagran@hotmail.com


1997 blev jag medlem i Nacka Hundungdom och på köpet fick jag medlemskap i Nacka BK, och på den vägen är det. I Hundungdom var jag aktiv i styrelsen och som ledare i många år, men nu är jag bara aktiv i brukshundklubben även om Hundungdom fortfarande ligger mig varmt om hjärtat. Jag håller sedan många år kurser i den hundsport jag tycler är roligast -- Agility! Jag har en kooikerhane född 2014 som heter Fender. Tidigare har jag haft flat, golden och bichon frisé.

Ulrika Hallberg Lüning

Allmänlydnadsinstruktör
ulrika@lyckligasma.se


Att vara instruktör på Nacka Brukshundklubb måste vara bland det roligaste som finns att göra! Att se hund och förare växa ihop och bli ett riktigt par, att se hur de kämpar och sliter tillsammans och se när de lyckas, det är riktig lycka! Det spelar ingen roll vilken nivå paret befinner sig på, det är lika roligt vare sig det är valp-, unghunds- eller allmänlydnadskurs. Jag har haft hund sedan 1984 och är nu lycklig ägare till Nisse 10 år och snart till Jack 5 månader. Jag började gå kurs på Nacka Brukshundklubb 1998, blev färdig Allmänlydnadsinstruktör 2003 och har sedan dess varit Nacka trogen som instruktör. Jag hoppas att alla som kommer hit till klubben känner sig välkomna och att ni känner att vi arbetar mot samma mål: att träna hund och ha riktigt, riktigt roligt!

Marie Hellberg

Allmänlydnadsinstruktör, Agilityinstruktör
i.marie.hellberg@gmail.com


Jag och min Flatcoated Retriever Izy tävlar agility i klass 2. Agility är så himla kul! Man blir aldrig fulllärd; Ju mer man lär sig desto mer inser man hur mycket mer det finns att lära sig. Och sporten utvecklas hela tiden. Men det finns mycket annat kul med hund. Vi försöker också hinna med bl a Rallylydnad, Viltspår och Jaktapportering 

Miriam Helleday

Rallylydnadsinstruktör
miriamhelleday@yahoo.se

Cecilia Hjortsten

Allmänlydnadsinstruktör, Agilityinstruktör
cissi.hjortsten@hotmail.com

 

Inger Larsson

Allmänlydnadsinstruktör
ilarsson@lgh49.brfliseberg.se

 

Ann Magnuson

SBK-instruktör, (lydnad & bruks)
himbis@swipnet.se


Jag har haft hundar omkring mig hela livet, min första egna hund -68 var en pudel. 1979 kom Belgisk Vallhund in i mitt liv och där är vi i fortfarande dag. Jag är uppfödare utav Belgisk Vallhund, Tervueren och Groenendael sedan -83. På klubben har jag haft hand om många olika kommittéer köket, tävling, kurskansli , Rasutbildningssektorn med fler. Jag har även olika styrelseuppdrag i rasklubben både centralt och på lokalområdet, STOKK och Studiefrämjandet . Är utbildat tävlings sekreterare. CUA mm. Har idag en Terv som är utbildad ”besök och terapihund” , med den jobbar jag bl.a. med ”Hund För Alla” här på klubben . Hundars mentalitet och beteende är något som ligger mig varmt om hjärtat . Har tävlat Spår, Rapport och lydnad, men det är ett tag sen jag var ute på tävlingsbanorna, men hoppas att jag snart är där igen.

Lars Magnuson

SBK-instruktör, (lydnad & bruks)
magnuson.teknik@telia.com


Jag är uppfödd med hundar (Collie ,Schäfer och Shih-Tzu) och fick min första egna hund 1979. Uppfödare sedan -83 av Belgiska Vallhundar. Jag har sysslat med hundars mentalitet genom olika typer av prover inom SBK sedan 1984. Jag föreläser och utbildar hundägare, instruktörer och figuranter i hundars mentalitet och kroppsspråk. Mig är chansen stor att du träffar vid Mentalbeskrivningar, som resurs till klubbens andra instruktörer eller i samband med spårkurser. Jag är också den du ska fråga efter om du upplever att du har problem med din hund..

Susanne Martinez

Tävlingsinstruktör bruks/lydnad upp till elit
susannemartinez@hotmail.com


Jag har två bordercollies som jag tränar i vallning och tävlingslydnad. Jag har stor tävlingserfarenhet och har deltagit i flera mästerskap i lydnad. Jag är en hejare på att peta i detaljer och förespråkar belöningsbaserad hundträning samt lägger stor vikt vid lekens betydelse för ett gott sammarbete mellan förare och hund.

Katarina Nywall

Fotograf: Elin Selin
Fotograf: Elin SelinAgilityinstruktör
agility@nackabk.nu

Det bästa med att vara instruktör är att man får hjälpa olika typer av hundar och deras förare att utvecklas tillsammans. Själv har jag har tränat och tävlat agility i ca 10 år tillsammans med mina hundar. Jag har en Pinscher som jag tävlat upp till klass 3 och även startat ett SM med. Jag har också en Sheltie som jag tävlar klass 2 med. För några år sedan tog jag steget mot att även träna andra och har gått både A1 och A2 utbildningen. Alla kan träna agility och en del av det roliga är att maximera just din och din hunds prestation utifrån era egna förutsättningar. Mitt mål är att varje ekipage ska få med sig något nytt att träna på efter varje kurstillfälle.
 

Isa Pehrson

Allmänslydnadsinstruktör, Tävlingsagilityinstruktör
isa.pehrson@gmail.com


Jag har nu min tredje labrador och har tränat och tävlat agility och sök med mina hundar. Som aktivering tränar vi både vilt- och personspår och jag har tränat rapport med en av mina tidigare hundar. Agility och sök är de hundsporter jag tycker mest om, men det viktigaste är att både min hund och jag har roligt tillsammans.

Susanne Persson

Allmänlydnadsinstruktör, Tävlingsinstruktör bruks/lydnad upp till elit, Rallylydnadsinstruktör

Förutom att arbeta och hålla kurs tränar jag och mina två Perro de agua Español, Ella och Buz, lite av varje. Mest tävlingslydnad, Bruks(spår), viltspår och Rallylydnad. Båda hundarna har också klarat sim och räddningsprovet. Vi har även provat på och tränar sporadiskt Agility, Trieball, personsök och nosework. Hundarna är min energikick och med på det mesta jag hittar på och det viktigaste av allt, är att ha roligt tillsammans.
Det underbara med att vara instruktör är alla vänner man lär känna och att tillsammans hitta nycklar för att just lära denna hund att på ett roligt och trevligt vis jobba ihop med sin ägare. Det ska vara roligt både för både hunden och ägaren, för det är då vi kommer i mål med det vi förutsatt oss oavsett om det är att komma på inkallning i skogen eller på en appellplan. 

Åsa Raftewold

Allmänlydnadsinstruktör
asaraftewold@live.se

Jag har en rottweilertik och hon är min andra rottweiler, men jag är uppvuxen med hundar av många olika raser. Jag brinner för lydnaden och brukset och älskar att förmedla kunskap till andra hundägare och se resultat av träningen

Christina Rudén

Allmänlydnadsinstruktör
sekreterare@nackabk.nu


Jag är allmänlydnadsinstruktör, tävlingsledare lydnad och bruks, spårläggare och sekreterare i Nacka BK. Jag har två labradorer: Lykke (f.2017), och Lovi (f.2020). Båda tränas i personsök. I dec 2019 miste jag min boxer Lexi (f.2011), som var godkänd i högre klass sök. Hon tävlade även lite spår och lydnad. Innan dess har jag haft en am. cocker och tre terriers. Förutom att hålla kurser i vardagslydnad och sök så är det att träna och tävla brukset som är det roligaste jag vet!

Catharina Sandin

Rallylydnadsinstruktör
rallylydnad@nackabk.nu


Jag håller kurser i rallylydnad. Jag gick min första rallylydnadskurs år 2009 och fastnade direkt för sporten.
Med mina två äldre hundar, en PON och en Bichon havanais, har jag tävlat i rallylydnad och lydnad. Min yngsta hund som är en Golden retriever tränar även jaktappapportering. Som aktivering håller vi också  på med nose work och viltspår.
 

Annette Ståhl

Allmänlydnasinstruktör, SBK instruktör, Tävlingsinstruktör bruks/lydnad upp till elit
annette.stahl@wallmans.com


Älskar att hålla kurs! Att hitta en bra kommunikation och ha roligt mellan förare och hund är a och o i hundträning.
Det finns så mycket kul att göra tillsammans.
Tränar och tävlar Bruks/spår och lydnad men tränar även sök för att det är så otroligt roligt Jag tycker det är jätte intressant att hitta nya sätt att få hundarna att förstå och lära in på sätt som passar just den hunden så träningen blir lätt och rolig.
Har själv 2 rottweiler och till flocken hör även dotterns bostonterrier.

Lotta Zanderholm

Agilityinstruktör
agility@nackabk.nu


Agility är den hundsport som jag tycker är roligast att hålla på med. Tävlar i Agility klass 2 med min pinscher Skrållan, har pensionerat min äldre hund Ciwi från klass 2 i agility men tävlar även i Rallylydnad med bägge mina hundar, i mästarklass och avanceradklass. Har hållit kurser i Agility på Nacka BK sen våren 2012.