Ny_logga

Våra instruktörer

Caroline Blad

Allmänlydnadsinstruktör
bladcaroline@gmail.com


Jag är allmänlydnadsinstruktör sedan 2014 och håller valp- unghunds- och allmänlydnadskurser på klubben. Varje sommar ansvarar jag också för sommarkursen "Allmänlydnadsskoj" som brukar vara en väldigt rolig vecka.

Det bästa med att vara instruktör är att få lära känna båda ändarna av kopplet, både hunden och personen som håller i. Samspelet är ju så viktigt.
Det ska vara kul att träna, både för hund och ägare och jag brinner för ett positivt och tydligt sätt att få till detta.

Anki Gaulitz

Linda Granqvist

Allmänlydnadsinstruktör, Friskvårdsinstruktör
anngau@hotmail.se

Jag tävlar i agility, nosework,rallylydnad, specialsök och i lydnad med min hund Zelda som är en blandras, border collie/labrador, min andra hund Zindy, även hon samma blandras, är utbildad terapihund.
Det som inspirerar mig är att hitta lösningar på områden man kan ha kört fast i och se hur hundarna blir engagerade och glada över att vi aktiverar och samarbetar med dem. 

Allmänslydnadsinstruktör, Tävlingsagilityinstruktör
lindagran@hotmail.com


1997 blev jag medlem i Nacka Hundungdom och på köpet fick jag medlemskap i Nacka BK, och på den vägen är det. I Hundungdom var jag aktiv i styrelsen och som ledare i många år, men nu är jag bara aktiv i brukshundklubben även om Hundungdom fortfarande ligger mig varmt om hjärtat. Jag håller sedan många år kurser i den hundsport jag tycler är roligast -- Agility! Jag har en kooikerhane född 2014 som heter Fender. Tidigare har jag haft flat, golden och bichon frisé.

Ulrika Hallberg Lüning

Allmänlydnadsinstruktör
ulrika@lyckligasma.se


Att vara instruktör på Nacka Brukshundklubb måste vara bland det roligaste som finns att göra! Att se hund och förare växa ihop och bli ett riktigt par, att se hur de kämpar och sliter tillsammans och se när de lyckas, det är riktig lycka! Det spelar ingen roll vilken nivå paret befinner sig på, det är lika roligt vare sig det är valp-, unghunds- eller allmänlydnadskurs. Jag har haft hund sedan 1984 och är nu lycklig ägare till Nisse 10 år och snart till Jack 5 månader. Jag började gå kurs på Nacka Brukshundklubb 1998, blev färdig Allmänlydnadsinstruktör 2003 och har sedan dess varit Nacka trogen som instruktör. Jag hoppas att alla som kommer hit till klubben känner sig välkomna och att ni känner att vi arbetar mot samma mål: att träna hund och ha riktigt, riktigt roligt!

Marie Hellberg

Allmänlydnadsinstruktör, Agilityinstruktör
i.marie.hellberg@gmail.com


Jag och min Flatcoated Retriever Izy tävlar agility i klass 2. Agility är så himla kul! Man blir aldrig fulllärd; Ju mer man lär sig desto mer inser man hur mycket mer det finns att lära sig. Och sporten utvecklas hela tiden. Men det finns mycket annat kul med hund. Vi försöker också hinna med bl a Rallylydnad, Viltspår och Jaktapportering 

Miriam Helleday

Rallylydnadsinstruktör
miriamhelleday@yahoo.se


 

Inger Larsson

Allmänlydnadsinstruktör
ilarsson@lgh49.brfliseberg.se

 

Ann Magnuson

SBK-instruktör, (lydnad & bruks)
himbis@swipnet.se


Jag har haft hundar omkring mig hela livet, min första egna hund -68 var en pudel. 1979 kom Belgisk Vallhund in i mitt liv och där är vi i fortfarande dag. Jag är uppfödare utav Belgisk Vallhund, Tervueren och Groenendael sedan -83. På klubben har jag haft hand om många olika kommittéer köket, tävling, kurskansli , Rasutbildningssektorn med fler. Jag har även olika styrelseuppdrag i rasklubben både centralt och på lokalområdet, STOKK och Studiefrämjandet . Är utbildat tävlings sekreterare. CUA mm. Har idag en Terv som är utbildad ”besök och terapihund” , med den jobbar jag bl.a. med ”Hund För Alla” här på klubben . Hundars mentalitet och beteende är något som ligger mig varmt om hjärtat . Har tävlat Spår, Rapport och lydnad, men det är ett tag sen jag var ute på tävlingsbanorna, men hoppas att jag snart är där igen.

Lars Magnuson

SBK-instruktör, (lydnad & bruks)
magnuson.teknik@telia.com


Jag är uppfödd med hundar (Collie ,Schäfer och Shih-Tzu) och fick min första egna hund 1979. Uppfödare sedan -83 av Belgiska Vallhundar. Jag har sysslat med hundars mentalitet genom olika typer av prover inom SBK sedan 1984. Jag föreläser och utbildar hundägare, instruktörer och figuranter i hundars mentalitet och kroppsspråk. Mig är chansen stor att du träffar vid Mentalbeskrivningar, som resurs till klubbens andra instruktörer eller i samband med spårkurser. Jag är också den du ska fråga efter om du upplever att du har problem med din hund..

Katarina Nywall

Isa Pehrson

Allmänslydnadsinstruktör, Tävlingsagilityinstruktör
isa.pehrson@gmail.com


Jag har nu min tredje labrador och har tränat och tävlat agility och sök med mina hundar. Som aktivering tränar vi både vilt- och personspår och jag har tränat rapport med en av mina tidigare hundar. Agility och sök är de hundsporter jag tycker mest om, men det viktigaste är att både min hund och jag har roligt tillsammans.

Susanne Persson

Allmänlydnadsinstruktör, Tävlingsinstruktör bruks/lydnad upp till elit, Rallylydnadsinstruktör

Förutom att arbeta och hålla kurs tränar jag och mina två Perro de agua Español, Ella och Buz, lite av varje. Mest tävlingslydnad, Bruks(spår), viltspår och Rallylydnad. Båda hundarna har också klarat sim och räddningsprovet. Vi har även provat på och tränar sporadiskt Agility, Trieball, personsök och nosework. Hundarna är min energikick och med på det mesta jag hittar på och det viktigaste av allt, är att ha roligt tillsammans.
Det underbara med att vara instruktör är alla vänner man lär känna och att tillsammans hitta nycklar för att just lära denna hund att på ett roligt och trevligt vis jobba ihop med sin ägare. Det ska vara roligt både för både hunden och ägaren, för det är då vi kommer i mål med det vi förutsatt oss oavsett om det är att komma på inkallning i skogen eller på en appellplan. 

Åsa Raftewold

Allmänlydnadsinstruktör
asaraftewold@live.se

Jag har en rottweilertik och hon är min andra rottweiler, men jag är uppvuxen med hundar av många olika raser. Jag brinner för lydnaden och brukset och älskar att förmedla kunskap till andra hundägare och se resultat av träningen

Christina Rudén

Allmänlydnadsinstruktör
sekreterare@nackabk.nu


Jag är allmänlydnadsinstruktör, tävlingsledare lydnad och bruks, spårläggare och sekreterare i Nacka BK. Jag har två labradorer: Lykke (f.2017), och Lovi (f.2020). Båda tränas i personsök, jaktapportering och lite specialsök. Lykke är uppflyttad till lydnadsklass 1 och Högre sök. Jag har tidigare haft Boxer (som tävlade i sök, spår och lydnad),  Am. cocker spaniel och tre terriers.
Förutom att hålla kurser i vardagslydnad och sök så är det att träna och tävla brukset som är det roligaste jag vet!


 

Annette Ståhl

Allmänlydnasinstruktör, SBK instruktör, Tävlingsinstruktör bruks/lydnad upp till elit och specialsöksinstruktör, utbildar mig nu till lärare för allmänlydnadsinstruktörer. 
annette.stahl@wallmans.com


Älskar att hålla kurs!
Att hitta en bra kommunikation och ha roligt mellan förare och hund är a och o i hundträning. Det finns så mycket kul att göra tillsammans. Tränar och tävlar Bruks/spår, lydnad och specialsök/kong. Jag tycker det är jätte intressant att hitta nya sätt att få hundarna att förstå och lära in på sätt som passar just den hunden så träningen blir lätt och rolig.
Har själv 1 rottweiler(Gucci) och en Malenois(Qarizma) till flocken hör även dotterns bostonterrier(lilla Q).

Lotta Zanderholm

Agilityinstruktör
agility@nackabk.nu


Agility är den hundsport som jag tycker är roligast att hålla på med. Tävlar i Agility klass 2 med min pinscher Skrållan, har pensionerat min äldre hund Ciwi från klass 2 i agility men tävlar även i Rallylydnad med bägge mina hundar, i mästarklass och avanceradklass. Har hållit kurser i Agility på Nacka BK sen våren 2012.