Ny_logga

Hundens nosarbete (föreläsning), Siw Rüdén, 7/5 19:00 - 21:00

Pris:
200 kr
Art.nr:
P2183879
Antal:
Kommentar till butiken:
En föreläsningen som vänder sig både till dig som tränar lite till ”vardags” och till dig som aktivt arbetar med bl.a. nose work, specialsök, personspår, personsök eller viltspår.

Vi välkomnar Siw Rüdén som reder ut hur hunden använder vinden i sitt arbete och hur vi med kunskap kan stödja och hjälpa hunden i det arbetet. Siw gör det på ett fantastiskt pedagogiskt och roligt sätt!

En föreläsning med diskussioner om hur hundar arbetar med vittring för att komma fram till målet. Vilka svårigheter som kan uppstå på vägen fram. Hur uppfattar föraren hundens arbete. Vad är rätt och fel utifrån hundlig och mänsklig uppfattning av våra beteenden. Vad behöver du som förare känna till för att förstå din hunds arbetssätt? Varför blir det gärna missförstånd mellan hund och förare ju mer man tränar? Hur kan ni träna för att få ett bättre samarbete?

Om föreläsaren:
Siw Rüdén har 16 års erfarenhet från Försvarets Hundtjänstenhet med sökhundar (olika preparat). Utbildat patrullhundsekipage till Hemvärnet under många år. Tävlat inom SBK i spår, rapport och tjänstehund. Från 2014 har Siw dömt och haft utbildningar i grundkurser och fortsättningskurser i Nose Work. Siw är SBK lärare i specialsök och hon har utbildat ett 40 tal instruktörer i specialsök. Just nu har hon fyra labradorer och är aktiv i jakt/prov verksamhet.

Pris:
200 SEK för medlemmar
300 SEK för övriga (om plats finns)


Varmt välkomna! Fiket är öppet för försäljning från 18:30.